Antrenamente Mirela Pasca

Cred ca nu putem sa dam o definitie stricta a dansului. Sunt unii care incearca sa limiteze dansul la un specific strict de pasi si tipare, dar adevaratii cunoscatori ai fenomenului stiu ca frumusetea dansului sta in continua adaptare, schimbare si dezvoltare a sa. Noi dansuri si variatii continua sa fie adaugate la cele cunoscute. Valsul din secolul al XIX-lea, secolul XX cu foxtrotul si tangoul de la inceputul secolului, rock and roll-ul nascut prin anii 50 din noi variatii ale swingului, tumultoasele dansuri latine din deceniul VI, anii 70 cu navala discoului, si anii 90, care au insemnat redescoperirea dansului latin si al celui de cuplu, amintite intr-o scurta istorie, dau dovada posibilitatilor si a oportunitatilor dansanteale noului mileniu. Si asta daca nu va mai apare ceva nou.

Dansul este un fenomen social datorita impactului de masa dar si incurajarii interactiunii dintre parteneri. De cata vreme este o frumoasa forma a artei, si sunt cateva sute bune de ani, el a avut timp deasemenea, sa fie parte integranta a vietii individului, creand o atmosfera aparte barbatlui si femeii dezvoltand prietenii, gasind formule pentru distractie si buna dispozitie, reprezintand expresia miscarii ritmice, a unui simt al vietii foarte intens, izvorând din perceptia interioara ce stimuleaza atât corpul cât si intelectul. Exprimând aceasta perceptie prin forma dansului, oamenii afirma placerea de-a exista, dansul fiind un limbaj universal si nelimitat.

În zilele noastre dansul de societate, prin toate formele sale este mai popular ca niciodata. O noua generatie descopera placerile dansului chiar daca este vorba de distractie, de competitie, sau pur si simplu, de sansa de a fi aproape de prieteni. Dansul de competitie, diferit de activitatea de petrecere a timpului liber, a fost recent redenumit în toata lumea Dans Sportiv, având o structura competitionala organizata la cel mai înalt nivel competitiv.

Galerie photo:


Antrenament Dans Sportiv Antrenament Dans Sportiv Antrenament Dans Sportiv Antrenament Dans Sportiv Antrenament Dans Sportiv
Antrenament Dans Sportiv Antrenament Dans Sportiv Antrenament Dans Sportiv Antrenament Dans Sportiv Antrenament Dans Sportiv
Antrenament Dans Sportiv Antrenament Dans Sportiv